Skip to main content

Raed Arafat este noul ministru al sănătăţii. Propunerea premierului a fost acceptată de preşedintele Traian Băsescu.


Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul pentru numirea lui Raed Arafat în funcţia de ministru al Sănătăţii.

Raed Arafat va depunej urământul de învestitură joi seară la ora 19.00.

La începutul lunii octombrie, premierul Victor Ponta a fost desemnat ministru interimar al Sănătăţii, printr-un decret semnat de către preşedintele Traian Băsescu.

Anul trecut, odată cu lansarea în dezbatere publică a proiectului noii legi a sănătăţii, preşedintele Traian Băsescu s-a lansat într-o serie de atacuri dure la adresa lui Raed Arafat care criticase prevederile privind deschiderea serviciului de urgenţă către operatorii privaţi. Şeful statului l-a acuzat pe subsecretarul de stat că este duşmanul reformei în sănătate, sugerându-i să plece de la minister dacă nu este de acord cu noua lege a sănătăţii, lucru care de altfel s-a şi întâmplat. Acest conflict a fost scânteia protestelor de stradă de la începutul acestui an, iar ulterior şeful statului a recunoscut că atacul la Arafat a fost "o greşeală foarte mare".

Comments