Skip to main content

VICTOR PONTA A PLAGIAT

Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a decis: VICTOR PONTA A PLAGIAT în lucrarea de doctorat.

 

Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a făcut publică astăzi decizia în cazul Ponta, la o zi după ce Consiliul Naţional de Etică (CNE), aflat în subordinea Ministerului Educaţiei, a decis că premierul NU a plagiat în teza sa de doctorat.

Reprezentanţii Universităţii Bucureşti au explicat astăzi cum a plagiat Victor Ponta în lucrarea sa de doctorat, prezentând fragmentele de text copiate din alte lucrări. 

UPDATE 11.50 Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a constatat că Ponta a copiat 68 de blocuri de text fără să citeze sursa. Fragmentele copiate variază ca mărime de la 7-8 rânduri la 10 pagini şi sunt concentrate în principal în capitolele 1 şi 3 ale tezei de doctorat. O treime din teza de doctorat e premierului este copiată din alte lucrări ştiinţifice.

"Este un plagiat fără cuvinte, fără idei, prin traducerea şi preluarea judecăţilor de valoare", a constatat Comisia Universităţii Bucureşti. De asemenea, profesorii din Comisie au mai stabilit că Victor Ponta cunoştea bunele practici de redactare a unei teze de doctorat în 2003, însă le-a încălcat.

Victor Ponta a copiat 115 pagini din cele 297 (fără cuprins) ale lucrării sale de doctorat.

Comisia de Etică stabileşte, la concluziile hotărârii sale, că premierul Victor Ponta a plagiat cu bună ştiinţă lucrarea sa, pentru că există dovezi că a încercat să îşi ascundă urmele.

Prof.dr. Marian Popescu, preşedintele Comisiei de Etică:
UB nu a dorit să prelungească nepermis de mult un răspuns legat de autosesizarea în cazul tezei de doctorat a lui Victor Ponta. Nu avem nici o satisfacţie să vă facem acest anunţ.
Teza de doctorat susţinută în 2003 de Victor Ponta la Facultatea de Drept a UB încalcă principiile academice.
Pentru o lucrare de doctorat, recunoaşterea plagiatului este dată de nerespectarea regulilor de citare. Nu ne referim la lucrurile de conţinut.
Regulile de bună conduită şi de citare există dinainte de 2003, de vreo 230 de ani. Acasă ţi se spune de mic să nu furi, să spui bună ziua. Nu este nevoie de legislaţie pentru asta.


Sursa: gandul

Comments