Skip to main content

Laptop cumparat pe eBay cu tot cu secrete militare!


Conform publicaţiei britanice The Sun, un expert în calculatoare a achiziţionat de pe eBay un laptop care conţinea o serie de secrete militare deosebit de importante. Laptop-ul, cumpărat doar cu 18.87 lire, aparţinuse unui membru al armatei britanice.

Pentru ca nişte informaţii ultra secrete să ajungă în mâinile cui nu trebuie, e suficient un singur angajat neglijent. În condiţiile astea, cine mai are nevoie de spioni? Conform ziarului britanic The Sun, un utilizator obişnuit, expert în calculatoare, a achiziţionat de pe eBay cu aproape 20 de lire un vechi laptop Toshiba Satellite A30 care conţinea secrete militare. Utilizatorul, al cărui nume nu a fost făcut public, achiziţionase notebook-ul pentru piese de schimb, însă a descoperit o serie de informaţii secrete care includeau: numele fiecărui post de poliţie din oraşul Helmand, din Afganistan, sute de fotografii cu aceste posturi, detalii privind muniţia şi armele deţinute acolo, ghiduri privind modul în care poliţia afgană putea identifica dispozitivele explozibile, informaţii privind corpuţia liderilor locali din Afganistan.
Laptop-ul aparţinuse unui ofiţer din armata britanică, Robert Sugden, care servea în cadrul trupelor Coldstream Guards din Afganistan. Acesta a declarat că ştersese datele de pe hard disk şi chiar lovise laptop-ul cu un ciocan pentru a împiedica deschiderea capacului, însă aceste lucruri nu au împiedicat se pare accesarea informaţiei. Laptop-ul a fost predat de către cumpărător Ministerului Britanic al Apărării, care a anunţat că va investiga incidentul.


Sursa: Laptop luat de pe eBay cu tot cu secrete militare

Comments