Skip to main content

Al doilea patch pentru Bulldozer
Arhitectura procesoarelor Bulldozer de la AMD a fost si este una noua, relativ unica in industria de profil. Pentru ca CPU-urile sunt alcatuite din module, fiecare modul avand doua unitati de calcul a numerelor intregi si o singura unitate pentru virgula mobila.Dar sistemele de operare de pana acum stiau sa lucreze numai cu nuclee reale, cu cate o unitate de fiecare fel, sau cu nucleele virtuale din cadrul tehnologiei Hyper-Threading. Viitorul Windows 8 a fost invatat cum functioneaza arhitectura Bulldozer. Dar acest sistem de operare se va mai lasa asteptat aproape un an.


Si pana atunci aceste procesoare au un dezavantaj nemeritat. Asa ca AMD a inceput sa lucreze cu Microsoft in incercarea de a imbunatati situatia si sub Windows 7. Dar prima tentativa nu a fost una reusita, pentru ca ce repara pe o parte strica pe alta. Asa ca patch-ul respectiv a fost retras imediat.Acum avem cea de-a doua incercare. Si ne este promis acelasi spor de pana la 10% in multi threading. Dar update-ul are acum doua fisiere. Primul, KB2645594, are grija ca fiecare modul sa fie corect tratat, iar instructiunile sa satureze pseudonucleele componente in mod continuu, lasandu-le pe celelalte sa se opreasca, primele intrand in TurboCore.


Al doilea, KB2646060, are grija ca fiecare modul sa nu se opreasca inainte de vreme, pentru a nu se pierde timpul cu oprirea si repornirea sa. Sa speram ca de aceasta data lucrurile vor merge cum ar trebui. Si asteptam o noua beterie de teste.
Sursa: www.arenait.net

Comments