Skip to main content

Google Voice Search a învăţat şi limba română


Serviciul şi aplicaţia Voice Search sunt binecunoscute utilizatorilor Android încă de la prima versiune a acestui sistem de operare, acestea fiind îmbogăţite în 2010 şi cu comenzile vocale cunoscute sub numele Voice Action.

Din păcate, utilizatorii din România au fost fost ocoliţi, cei care doreau să-şi controleze terminalul prin intermediul vocii fiind obligaţi să-şi perfecţioneze vrând-nevrând pronunţia în limba engleză şi să spere că numele româneşti din agendă vor fi înţelese. Acest lucru se va schimba însă începând de astăzi, compania anunţând extinderea serviciilor de recunoaştere a vocii pentru încă treisprezece limbi, printre care şi limba română.

Conform Google, modificarea va deveni vizibilă pentru toţi utilizatorii în cursul săptămânii viitoare. Compania nu a clarificat dacă de această actualizare vor beneficia doar utilizatorii Android sau dacă va deveni accesibilă în cadrul tuturor aplicaţiilor disponibile pe alte platforme care folosesc serviciul online al companiei.


Source: go4it

Comments

  1. Super ca au introdus aceasta optiune, dar auzi, nu stii, cat de ok este? adica recunoaste cuvintele sau e asa cum e...

    ReplyDelete
    Replies
    1. din cate am vazut,e destul de ok, dar mai sunt uneel probleme. vezi aici: http://www.youtube.com/watch?v=ahjkyS6cv1w

      Delete

Post a Comment