Skip to main content

Chinezii bogaţi plătesc sosii să facă închisoare în locul lor

Sună şocant, dar nu imposibil! În condiţiile în care chinezii seamănă între ei, un condamnat cu stare materială bună poate angaja pe altcineva să îi execute pedeapsa.


Şi chinezii au un sistem corupt, din moment ce lumea ştie de această problemă, dar nimeni nu intervine.

Pe principiul că nu au bani şi familia trebuie să trăiască, chinezii săraci acceptă sumele de bani oferite de cei bogaţi pentru a face închisoare în locul lor. Poate fi considerat şi acesta un job, nu?

Practica de a face închisoare în locul unui alt seamăn, nu se întâmplă foarte des, dar nici rar, după cum declară poliţiştii, şi există de ani de zile.

A devenit un subiect popular în 2009, când s-a descoperit o reţea de astfel de persoane care aranjau treburile, pe internet.

Un exemplu privind angajarea unei sosii este cazul unui director de spital care a provocat un accident mortal. El a plătit un angajat al spitalului care să intre în închisoare în locul său.

Un director al unei companii de demolări care a făcut un accident cu motocicleta, şi nu avea permis, a angajat pe cineva cu 18.000 de dolari, pentru a lua vina asupra sa. Chinezul sărac a acceptat oferta afaceristului, astfel că urma să primească 31 de dolari pentru fiecare zi petrecută după gratii.

Această practică gen "made in china" a primit şi o denumire: ding zui. Ding înseamnă substitut şi zui este crimă.


Sursa: apropo

Comments