Skip to main content

AMD ieftineste procesoarele

Dupa ce a scazut pretul placilor video, ca raspuns la oferta celor de la nVidia, AMD ieftineste acum si majoritatea procesoarelor din oferta proprie. Insa aceasta masura nu este in conformitate cu concurenta de la Intel, ci prevede lansarea de noi modele proprii in lumea desktop, din familiile Piledriver – Vishera si Fusion – Trinity.

Si acum se ieftinesc 25 de modele distincte, din gamele Fusion – Llano, Bulldozer – Zambezi si Phenom II. Iar preturile scad intre 1% si 23%, dupa cum se vede in tabelul de mai jos:
 

Si este destul de ciudat cum schimba valoarea procesoarelor AMD aceasta ieftinire, cum unele considerate pana acum mai pretioase devin mai accesibile, in timp ce modele inferioare pierd mai putin din pret si devin mai scumpe. Probabil s-a avut in vedere si cererea si oferta.

Si tot acum AMD a introdus, in sfarsit, si quad core-ul FX-4130, Zambezi cu frecventa normala de 3.8 GHz, ce poate urca in TurboCore pana la 4 GHz, are 4 MB memorie cache L2 (cate 2 MB per modul) si alti 4 MB L3 cache la comun, un TDP de 125 W, si pret plecand de la 112 $.


Sursa: arenaIT

Comments