Skip to main content

Traficul pe autostrada Bucureşti-Ploieşti şi pe tronsonul Cernavodă - Medgidia va fi deschis mâine


Traficul pe autostrada Bucureşti-Ploieşti (A3) şi pe tronsonul Cernavodă - Medgidia al Autostrăzii Soarelui (A2) va fi deschis joi, la cele două evenimente urmând să participe premierul Victor Ponta şi ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

Ministrul Transporturilor a anunţat, la începutul lunii iulie, că din 20 iulie se va putea circula de la Bucureşti la Constanţa, pe autostradă. Traficul se va desfăşura pe tronsonul Cernavodă - Medgidia pe o singură cale, în regim de drum naţional.

După ce Ministerul Transporturilor a reziliat anul trecut contractul cu firma Colas, cea care ar fi trebuit să realizeze tronsonul de autostradă Cernavodă - Medgidia, a fost organizată o nouă licitaţie, câştigată de consorţiul Astaldi - Max Boegl.

Primul termen de dare în folosinţă a autostrăzii Bucureşti-Ploieşti a fost anul 2010, finalizarea fiind amânată de mai multe ori.

Lucrările la A3 sunt împărţite în două sectoare, Bucureşti-Moara Vlăsiei, unde lucrează consorţiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi, şi Moara Vlăsiei-Ploieşti, construit de asocierea Spedition UMB/Pa&Co Internaţional/Euroconstruct '98/Com-Axa.



 sursa: gandul

Comments