Skip to main content

#iPhone 5: avantajele unui ecran mai subtire

Ultimele informatii despre iPhone 5 descriu un ecran mai subtire, avand la baza tehnologia "in-cell". Aceasta presupune integrarea senzorilor tactili in LCD, facand inutil stratul de separare, folosit pana acum la device-urile cu touch-screen.


Ce anume se va schimba, odata cu noul ecran? In primul rand, dimensiunea telefonului, per ansamblu. Primul iPhone avea o grosime de 11,6 mm; modelele 3G si 3GS au crescut la 12,3 mm, iar ultimele doua modele au scazut la 9,3 mm.

Cu un ecran mai subtire, grosimea intregului telefon va scadea cu inca 0,5 mm, iar cu ajutorul unor modificari de design (spatele din metal), producatorii vor reusi sa duca urmatorul iPhone la sub 8 mm.

Un al doilea efect al ecranului "in-cell" se va vedea la nivelul imaginii afisate. Cu cat sunt mai multe straturile prin care trebuie sa treaca lumina pentru a ajunge la ochiul utilizatorului, cu atat mai neclara este imaginea finala. O afirmatie usor de experimentat: dupa ce ati purtat folie protectoare un timp indelungat si o indepartati de pe telefon, totul pare sa se vada mai clar, scrie Techland.

Teoretic, un iPhone mai subire ar insemna, totodata, si un iPhone mai usor. Totusi, cei de la Apple ar putea profita de spatiul castigat pentru a instala noi componente sau pentru a contrabalansa greutatea ecranului care, desi va fi mai subtire, va avea mai mult de 4 inci. Sau pentru o baterie mai mare.

Analistii mai vad un efect pozitiv al implementarii tehnologiei in-cell. Timpul de productie scade al display-ului scade la jumatate, odata cu eliminarea unui strat din cele trei, anulandu-se o si parte din punctele procesului de productie unde se puteau genera defectiuni.


 sursa: finantistii

Comments