Skip to main content

Hawk-Eye vede fotbalul

sony Hawk Eye vede fotbalulOamenii sunt supusi greselilor. Si cand sunt arbitri la evenimente sportive, si aceste greseli se intampla in fata a milioane de persoane, parca ne este mai greu sa acceptam aceasta latura a imperfectiunii personale. Din aceasta cauza tot mai multe sporturi se bazeaza mai nou si pe tehnica, pe sisteme complexe care sa ajute arbitrii sa vada decizia corecta.

Toti am sesizat ca la tenis fiecare minge este urmarita de Eagle-Eye, capabil sa precizeze cu acuratete unde a atins aceasta solul. Acum si FIFA, dupa unele erori de la Campionatul European, a cedat presiunilor si va folosi un sistem similar, Hawk-Eye, pentru a urmari in permanenta balonul.

Si a ne comunica daca acesta a intrat in poarta sau nu (goal line), decizie dificil de luat in unele cazuri de arbitru, nu rar in neconformitate cu realitatea vazuta la reluari. In acest caz Hawk-Eye este compus dintr-o serie de camere de inalta rezolutie si un centru de procesare, si nu necesita modificarea actualei structuri a stadioanelor, sau a stilului de joc in cea mai mica masura.

Iar acest sistem va fi furnizat de Sony, insa nu se stie de la ce meci va fi implementat.



 Sursa: arenait

Comments