Skip to main content

Descoperirea care va schimba pentru totdeauna stomatologia: molecula „Keep 32”

Oamenii de ştiinţă au descoperit o nouă moleculă ce promite să schimbe radical industria stomatologică. Molecula, supranumită „Keep 32” (deoarece oamenii au 32 de dinţi), face ca dinţii să devină imuni la carii.

„Keep 32” ucide bacteria care produce cariile, Streptococcus Mutans, în doar 60 de secunde. Creatorii acestei molecule, Jose Cordoba de la Universitatea Yale şi Erich Astudillo de la Universitatea din Santiago, Chile, au descoperit un alt aspect important: molecula poate fi adăugată în orice produs dental şi chiar în dulciuri sau în gumă de mestecat. Atâta timp cât molecula petrece 60 de secunde în gura pacientului, aceasta va elimina bacteriile ce conduc la apariţia cariilor şi va previni reapariţia acestora pentru mai multe ore.


Cercetarea a început în 2005, iar cei doi oameni de ştiinţă speră să scoată pe piaţă un produs în 14-18 luni. După ce produsul lor va obţine toate testele de siguranţă necesare, cei doi intenţionează să ofere licenţe pentru această moleculă mai multor companii-gigant, printre care Colgate, P&G, Cadbury sau Hershey's.

Cei doi estimează că vor obţine aproximativ 300 de milioane de dolari în primii 5 ani.


Sursa: descopera.ro

Comments