Skip to main content

MOŢIUNEA DE CENZURĂ. VICTOR PONTA ESTE NOUL PREMIER


Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat pe Victor Ponta pentru funcţia de premier. Anunţul a fost făcut în această seară, după discuţiile de la Cotroceni, care au urmat demiterii guvernului Mihai Răzvan Ungureanu prin adoptarea moţiunii de cenzură. La Cotroceni, PDL, prin vocea lui Emil Boc, a anunţat că partidul său nu va face nicio propunere de prim-ministru. UDMR a susţinut necesitatea organizării alegerilor parlamentare anticipate.

"Astăzi nu s-a întâmplat nimic dramatic pentru România. A fost un proces democratic în Parlament care a arătat că guvernul Ungureanu nu avea majoritate. Opţiunea pentru Victor Ponta a fost legitimă", a spus Băsescu.

"România nu are niciun motiv de panică. Sper că ceea ce am rugat în Parlament, revenirea la salariile dinainte, să se întâmple rapid. Sper ca noul Guvern să ia în consideraţie acest lucru", a mai spus Băsescu.

Victor Ponta a declarat că speră ca noul guvern să obţină cât mai repede votul de învestitură. "Mă bazez în acest efort pe USL şi pe ceilalţi parlamentari. Este un moment în care responsabilitatea care trebuie să-i revină oricărui om politic trebuie să funcţioneze. Voi prezenta în cel mai scurt timp şi lista cabinetului şi programul", a spus Ponta.




 Sursa: gandul

Comments