Skip to main content

Prevyou pentru rețele sociale din lumea reală

Aplicațiile românești sunt cunoscute în întreaga lume, programatorii români fiind apreciați de companiile din vest. Patru tineri antreprenori români lansează Prevyou, o aplicaţie pentru smartphone-uri 100% românească, care aduce reţelele sociale din lumea virtuală înapoi în lumea reală.

Pe o rază de 500 de metri, utilizatorii au acces la profilele de Facebook ale persoanelor din apropiere care au aplicaţia instalată, văd prietenii în comun şi pot începe o discuţie pe chat sau în mod direct. În felul acesta, aplicaţia stimulează interacţiunea, oferind utilizatorilor săi mai mult curaj pentru a intra în vorbă cu cei disponibili, după ce, eventual, au găsit puncte comune de interes în profilul de Facebook.




Prevyou este aplicaţia care îţi prezintă şi te prezintă oamenilor interesanţi din jurul tău. În permanenţă sunt lângă noi mulţi oameni interesanţi cu care am vrea să interacţionăm. Însă, chiar dacă nu eşti o persoană foarte timidă, a iniţia primul contact este o provocare: oare nu deranjez, da’ ce o să spun… Prevyou este acel „prieten comun” care face că totul să devină mult mai simplu. În tot acest timp tu eşti în control, tu decizi când şi cu cine interacţionezi”, spune Andrei Frângeţi, membru fondator.

În acelaşi timp, Prevyou dă oamenilor sociabili, care sunt parte dintr-un număr mare de reţele sociale, oportunitatea de a-şi întâlni în lumea reală prietenii şi de a-şi creşte semnificativ interacţiunile. Pentru noi, cei cu peste 1000 de prieteni pe Facebook, Prevyou este o sursă continuă de potenţiali prieteni şi interacţiuni, pentru că ne prezintă oameni noi cu interese comune”, spune Andrei Benghea-Mălăieş, membru fondator.

„Ne-am dorit să lansăm o aplicaţie care să umanizeze reţelele sociale şi să schimbe percepţia că tehnologia din ce în ce mai avansată afectează interacţiunea reală. Dimpotrivă, tehnologia poate fi un catalizator şi un impuls pentru a descoperi oameni interesanţi din jurul nostru. Utilizatorii Prevyou se remarcă prin curiozitate şi deschidere şi folosesc oportunităţile pe care tehnologia de astăzi ni le pune la dispoziţie în beneficiul socializării”, spune Ovidiu Solomonov, fondator şi CEO Prevyou.

Aplicaţia este disponibilă pentru smartphone-uri în Android Market şi Apple Store.


Sursa: pcnews.ro
 

Comments