Skip to main content

Ministerul Agriculturii dă 25 de milioane de euro pentru un site

Ministerul Agriculturii dă 25 de milioane de euro pentru un site, un newsletter şi 100 de broşuri de 60 de pagini cu informaţii despre fondurile UE


Ministerul Agriculturii a lansat ieri un proiect de 25 de milioane de euro din bani europeni numit "Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală" (RNDR), prin care fermierii ar urma să primească informaţii despre fonduri europene, care însă în acest moment se prezintă ca un site jumătate nefuncţional.

Site-ul proiectului (www.rndr.ro) afişează în multe cazuri "Lucrăm la această secţiune. Vă rugăm să reveniţi" iar numele celor 530 de fermieri care ar fi implicaţi în proiect nu sunt disponibile. Deşi ieri a avut loc lansarea oficială a proiectului, în prezenţa ministrului, responsabilii nu au fost în stare să spună ieri pentru Ziarul Financiar până la închiderea ediţiei numele niciunui fermier despre care se spune că ar fi înscris déjà în baza de date. Pe ce se vor cheltui practic cele 25 milioane de euro?
 
"Facem un newsletter lunar, la două luni avem o publicaţie cu o tematică generală în domeniul dezvoltării rurale, dar şi publicaţii cu tematică specifică. Estimez că vor fi peste 100 de publicaţii până la finalul proiectul în 2015 de cel puţin 60 de pagini fiecare. Membrii reţelei vor primi invitaţii şi la toate evenimentele pe care le vom organiza şi pentru cei ce vor dori să participe le vom asigura transportul şi cazarea în locul unde are loc conferinţa respectivă, noi suportăm costurile. Evenimentele vor fi în România", aşa a justificat Viviana Vasile, şefa proiectului, cele 25 de milioane de euro care vor intra în următorii patru ani în conturile Innovacion y Desarrollo Local, SL-IDEL, o firmă spaniolă care ia banii pentru implementarea proiectului.


Sursa: zf.ro
 

Comments