Skip to main content

Cresc taxele si impozitele locale din 2013

Majorarea ar trebui sa acopere rata inflatiei din ultimii trei ani, anunta Ministerul Finantelor, care a publicat propunerea de marire a impozitelor si taxelor locale pe site-ul oficial.


Taxele vor creste din 2013 pentru toti cei care au in proprietate o locuinta, o masina, un teren de constructie sau agricol. Sunt vizati de aceasta majorare si cei care au vii, pasuni, livezi si paduri. Toti vor fi obligati sa plateasca impozite cu 16% mai mari la directia de taxe locale a primariei. Aceasta majorare va aduce aproape 900 de milioane de lei anual.




Acelasi act normativ prevede si cresterea amenzilor, pana la 700 de lei, pentru cei care nu isi inregistreaza la timp cumpararea sau vanzarea unei proprietati.Si proprietarii de masini vor fi taxati suplimentar. Astfel, pentru o Dacie cu un motor sub 1,5 litri impozitul va creste de la 56 la 63 de lei. Cei care au mai multe locuinte, vor plati cu 65% mai mult pentru a doua, cu 150% pentru a treia si de 4 ori mai mult pentru urmatoarea. Romanii care stau la casa trebuie sa plateasca si impozitul pe teren. Pentru o curte de 200 de metri patrati, de la marginea capitalei, impozitul va creste de la 110 la 127 de lei. Pentru aceeasi curte, dar intr-un oras mic, impozitul creste de la 36 la 42 de lei. 


Sursa: time4news.ro

Comments