Skip to main content

Avem 52 de angajaţi MAI care au avut probleme de natură psihologică şi deţin arme letale


Ministrul de Interne a declarat în emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV, că în urma verificărilor dispuse au apărut deja semne de întrebare privind 52 de angajaţi care deţin arme letale şi care sunt în analiza Direcţiei medicale pentru că au avut probleme de natură psihologică.

Ministrul Gabriel Berca a spus că în cazul lui Gheorghe Vlădan problema nu este faptul că avea permis de port-armă, ci că Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) nu a avut o activitate de cunoaştere a comportamentului acestuia.

"Nu este o problemă dacă ai permis de port-armă şi mergi la vânătoare. Avem nevoie de oameni în sistem pe care să ne bazăm din toate punctele de vedere, adică oameni cu integritate în familie, oameni care nu au deviaţii de comportament", a spus ministrul.

Gabriel Berca a reafirmat că a dispus ca, la nivelul ministerului, toţi cei care deţin arme letale să fie verificaţi.

"Avem vreo 52 de cazuri cu semne de întrebare. În momentul în care vom avea toate aceste date, vom vedea câţi astfel de oameni, potenţiali infractori sau potenţiali oameni care pot să le creeze probleme cetăţenilor, avem şi vom vedea ce vom face. Avem deocamdată 52 de oameni, nu care au un comportament deviant, ci care au avut probleme de natură psihologică şi care în acest moment sunt în analiza Direcţiei medicale, şi pentru care vom lua măsurile de urgenţă", a spus ministrul Gabriel Berca.

Întrebat dacă celor 52 de persoane le-au fost retrase armele, Berca a răspuns: "După ştiinţa mea şi dispoziţiile mele, nu mai au arme. Eu sper ca acest lucru chiar să se întâmple, şi verificările sunt permanente".

Ministrul de Interne a precizat că în acest moment se discută de o problemă care nu a fost analizată foarte mulţi ani şi este bine ca această analiză să fie făcută cu seriozitate şi rigurozitate.

"Suntem după 20 de ani şi avem multe restanţe faţă de societatea românească. Nu acuz pe nimeni. (...) Această activitate se desfăşoară la nivelul fiecărui judeţ. Aştept rezultatele, care vor veni foarte repede. (...) Se verifică fiecare permis de port-armă şi aşteptăm rezultatele", a mai spus Berca.

Ministrul a adăugat că după cazul Vlădan s-a discutat foarte mult şi s-au făcut afirmaţii la adresa tuturor poliţiştilor, ceea ce reprezintă o nedreptate pentru cei care îşi fac datoria.

"Aceste evenimente tragice aruncă o anatemă pe tot corpul poliţienesc. Nu este în regulă lucrul acesta. Sunt oameni care în fiecare zi, în stradă, îşi fac datoria şi ei sunt mulţi. Or, din acest punct de vedere, cred că eu, ca ministru, trebuie să dau un semnal foarte serios de sprijin către cei care merită, adică spre cei care îşi fac datoria. Mai departe măsurile vor fi dure pentru cei care, din interiorul sistemului, aduc atingere ministerului", a mai spus Berca.


Sursa: gandul.info








Comments