Skip to main content

Hackerii #antisecRO au atacat un nou site guvernamental



Site-ul Fondului Roman de Dezvoltare Sociala (FRDS) a fost atacat miercuri la pranz de grupul de hackeri intitulat #antisecRO. Ei au lăsat mesajul "404 Houston we have a problem. We can't seem to find what you're looking for. Let us take you home". Siteul guvernamental şi-a revenit repede, potrivit Hotnews.ro.

Grupul de hackeri nu este la prima ispravă de acest gen. Joi 26 ianuarie aceştia au spart site-urile Direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului Giurgiu şi ale Institutului de Fizică şi Inginerie Nucleară Horia Hulubei şi au repostat întreaga bază de date (situaţii financiare 2008-2011, parole, adrese de mail, nume, date personale şi alte documente extrase de pe serverele INFIN-HH) pe un site public, accesibil oricui.

Centrul naţional de răspuns la incidente de securitate cibernetică (CERT-RO) a anunţat că va sesiza autorităţile asupra acestui incident şi le va sprijini în identificarea atacatorilor.
Jurnaliştii de la Hotnews.ro au avut o discuţie cu membrii din gruparea #antisecRO, care au specificat că prin aceste atacuri vor să demaşte corupţia. 
"Aceste atacuri au ca scop dezvăluirea coruptiei şi a "adevărului" exact aşa cum este el, cum îl găsim noi, la ei... nu cum ştie populaţia din minciunile altora." 

Totodată, grupul de hackeri a anunţat că atacurile " sunt doar primele dintr-un val care va atinge în următoarea perioadă majoritatea site-urilor guvernamentale, precum şi firmele mari din România".




Sursa: www.romanialibera.ro

Comments