Skip to main content

Politia Rutiera interzice numerele de inmatriculare SEX, COY, PUL, PIZ


Directia Regim Permise si Inmatriculari a anuntat ca un numar de 1.520 de combinatii sunt interzise prin lege si sunt trecute intr-un dictionar.


Romanii sunt inventivi atunci cand vine vorba de combinatia literelor de pe placutele de inmatriculare. Astfel, apar combinatii ciudate, spectaculoase, "anti-radar", "anti-politie", combinatii obscene, de efect, personalizate.

In urma numeroaselor sesizari ale diverselor institutii, DRPI a interzis combinatiile POL (Politia Romana), DEP (Camera Deputatilor), SNT (Senat), SRI, MAI, ele fiind restrictionate pentru uzul propriu al institutiilor.

Pe lista interdictiilor figureaza si combinatii dintre care unele au conotatii evident sexuale, cu exceptia celor care au apucat sa fie inmatriculate cand era permisa folosirea lor si nu se mai pot retrage. Printre acestea: COY, CUR, PUL, PIZ, MUI, SEXsau MUE.

Abrevierea PLM n-a fost inca interzisa, dar este destul de populara in randul internautilor. Masina Politiei Locale din orasul Murfatlar, judetul Constanta, a devenit vedeta din cauza numarului de inmatriculare: CT-14-PLM.
Nici combinatia BOU, desi multi si-au dorit sa o etaleze pe masina lor nu mai este permisa.

Sursa: apropo.ro

Comments