Skip to main content

Ecstasy ar putea fi soluţia minune împotriva cancerului!


Într-o bună zi, drogul ecstasy ar putea juca un rol important în lupta împotriva leucemiei, spun oamenii de ştiinţă.

Ecstasy este un drog cunoscut pentru capacitatea lui de a distruge unele celule canceroase. Acum, cercetătorii de la Universitatea din Birmingham susţin că o formă modificată a acestui drog are o capacitate de a distruge celulele canceroase, fiind de 100 de ori mai eficientă decât ecstasy-ul obişnuit.
Acum şase ani, cercetătorii au descoperit că o formă de cancer care atacă celulele albe răspunde la un anumit tip de substanţe "psihotrope". În această categorie se încadrează pastilele de slăbit, antidepresivele de tip Prozac şi derivatele din afetamină, precum MDMA, drog cunoscut popular sub numele de ecstasy.
În urma unui studiu, cei de la Universitatea din Birmingham susţin că aceste derivate ar putea fi eficiente în tratarea leucemiei, a limfomului şi a mielomului.
Echipa a constat că doza de MDMA necesară pentru a trata o tumoare ar putea fi fatală, aşa că au decis să găsească ce anume din ecstasy ucide cancerul.
Pentru moment, se crede că drogul este atras de moleculele lipidice din membranele celulelor canceroase şi interacţionează cu acestea, producând ruperea membranei şi distrugerea celulei.
Cu toate acestea, doctorii nu vor prescrie prea curând ecstasy modificat pentru pacienţii cu leucemie.
Deocamdată, efectele au fost demonstrate doar în condiţii de laborator. Înainte ca tratamentul să fie aprobat, specialiştii vor efectua cercetări pe animale şi studii clinice.




Sursa: descopera.ro

Comments